Življenje na drugem tiru – Zdravljenje Cushingovega sindroma pri psih s strokovno podporo podjetja Dechra

četrtek, 26. september 2024

Poleg podpore vaši klinični ordinaciji z zdravljenjem, ki temelji na dokazih, Dechra nudi veterinarjem – kot ste vi – ekskluzivno znanje, osredotočeno na bolezni. Naša strokovna ekipa za svetovanje se dnevno ukvarja z endokrinološkimi primeri in vam lahko zagotovi podporo, ki temelji na posameznem primeru.

V tehnični svetovalni ekipi  Emily Armstrong CAP Technical Marketing Manager, uporablja svoje veterinarsko znanje, da vam pomaga pri zagotavljanju najboljše oskrbe za vrsto endokrinopatij – pogostih in redkih. Emily Armstrong je samo ena izmed mnogih kvalificiranih veterinarjev v Dechri, ki govorijo na podlagi izkušenj in strokovnega znanja. 

V tem članku Emily Armstrong ponuja vpogled v to, kako vam lahko njena ekipa pomaga premagati pasti pri diagnosticiranju in obvladovanju Cushingovega sindroma pri psih. Ta sindrom, ki ga povzroča kronična izpostavljenost prekomernim količinam glukokortikoidov, ustvari kombinacijo kliničnih in biokemičnih nenormalnosti. 

V povprečju Dechra prejme 61 poizvedb na teden, več kot 2800 na leto. 643 se nanaša posebej na zdravljenje Cushingovega sindroma pri psih. To je enako 22,27 % vseh poizvedb. 

Okrepitev vaše PONUDBE ZA ENDOKRINOLOGIJO

V živahnem okolju ordinacije primarne prakse so primeri Cushingovega sindroma precej redki. 

Emily Armstrong pravi: »Vem več o tem, kako obvladati Cushingov sindrom pri psih, kot kadar koli prej, ko sem delala v splošni ordinaciji. Delala sem v zelo obremenjeni veterinarski kliniki za prvo mnenje, kjer so pacienti s Cushingovim sindromom predstavljali le majhen del primerov, ki sem jih videvala. Takrat je bilo težko biti na tekočem z najnovejšimi dosežki za zdravljenje in obvladovanje tega stanja.« 

Kot veterinar v strokovni službi za podporo je Emily Armstrong redno izpostavljena primerom in najnovejšim raziskavam o obvladovanju Cushingovega sindroma pri psih. Poleg tega je vzpostavila tesne odnose s svetovno priznanimi strokovnjaki za endokrinologijo, ki so dodatno prispevali h poglobljenemu razumevanju tega kompleksnega stanja.    

»V svoji vlogi lahko veterinarjem olajšam življenje, ko se soočijo s Cushingovim sindromom pri psih. Kako delamo za doseganje najboljših rezultatov za vsako kliniko in njene paciente, se razlikuje od primera do primera.«  Doda »Na primer, lahko zagotovimo podporno gradivo, ki je na voljo prek spletne strani in nove aplikacije Endocrinology app. V vsaki naši ponudbi sta ključnega pomena dobro ekipno delo in odprta komunikacija – ob osredotočenju na izboljšanje kakovosti življenja vsakega psa.«  

»Tipičen« delovni dan  Emily Armstrong

»Noben dan ni enak in zagotavljanje tehnične podpore je le en vidik moje vloge. In podpora veterinarjem pri njihovih primerih je verjetno del, v katerem najbolj uživam, kjer menim, da lahko največ naredim,« opisuje  Emily Armstrong. 

Ključne naloge, ki opredeljujejo vlogo Emily Armstrong kot Technical Managera : 

  • zagotavljanje specialističnega svetovanja veterinarjem 
  • razširitev tehnične podpore sodelavcem 
  • pregled in razširjanje novih raziskovalnih ugotovitev njeni ekipi
  • zagotavljanje znanstvene točnosti vsebine tečajev Dechra Academy 
  • izvedba produktnih izobraževanj in podpora kampanjam
  • spodbujanje in negovanje odnosov s strokovnjaki iz industrije
  • zastopanje podjetja Dechra na konferencah in dogodkih . 

Pogoste pasti pri diagnosticiranju in obvladovanju CUSHINGOVEGA SINDROMA

»Dostop do dobre tehnične podpore je tako dragocen. Ko opazite primer kompleksnega endokrinega stanja, kot je Cushingov sindrom pri psih, se lahko obrnete na ekipo, ki je na tekočem z obvladovanjem in zdravljenjem Cushingovega sindroma, ki vam lahko brezplačno pomaga in svetuje.«  

Emily Armstrong pojasnjuje, »Čeprav se simptomi Cushingovega sindroma od psa do psa zelo razlikujejo, smo z mojo ekipo v vprašanjih, ki so nam jih zastavili veterinarji, identificirali skupne teme. To nam je omogočilo, da smo se dobro seznanili s pogostimi pastmi pri diagnosticiranju in obvladovanju Cushingovega sindroma pri psih.«   

Emily Armstrong opisuje tri pogoste poizvedbe, s katerimi se soočajo veterinarji, ko gre za Cushingov sindrom pri psih: 

  1. Začetne negotovosti pri diagnozi zaradi težav pri ocenjevanju rezultatov biokemičnih testov in kliničnih simptomov
  2. Potreba po smernicah, ki temeljijo na dokazih, o tem, kako prilagoditi dolgoročno obvladovanje bolezni za posamezne paciente 
  3. Iskanje strokovnih prispevkov in podpore pri zdravljenju kompleksnih primerov, vključno s pacienti s sočasnimi boleznimi.  

»Glavna vprašanja, ki jih prejmemo, se nanašajo na začetne negotovosti pri diagnozi bolezni, zlasti o tem, kako uskladiti rezultate biokemičnega testiranja s klinično sliko pacienta. Popolnega diagnostičnega testa ni! In ena največjih pasti, ki jo vidim, je, da veterinarji lovijo številke, namesto da pustijo pacientu, da je njihov vodnik, kar je mogoče doseči s podrobnim raziskovanjem predstavljenih simptomov in aktivnim poslušanjem lastnikovih opažanj njegovega ljubljenega psa,« pravi Emily Armstrong. 

Strokovna služba podjetja Dechra nudi edinstvene rešitve za vsak primer. Toda glavni cilj bo vedno pomagati zagotoviti najboljšo oskrbo za vsakega psa in njegovega lastnika.  

Dober občutek je, da lahko zagotovimo pravočasno, praktično podporo, ki temelji na najnovejših dosežkih na področju zapletenih endokrinoloških stanj, kot je Cushingov sindrom pri psih - še posebej, ko je na veterinarje in stranke toliko pritiskov, da je delo zelo zahtevno.”

Emily Armstrong dodaja: "V Dechri smatramo, da smo zaupanja vreden član vaše veterinarske ekipe – le en klik, telefonski klic ali e-pošto stran.

Vzpostavite stik s svetovalcem za strokovno podporo

Vse gledamo z veterinarskega vidika, zato resnično razumemo in sočustvujemo z edinstvenimi izzivi, s katerimi se srečujete vsak dan. Pogovorite se s svojim lokalnim predstavnikom Dechra, če želite izvedeti več o ekskluzivni strokovni podpori, ki jo zagotavljamo, in o tem, kako vam lahko pomagamo v vaši kliniki na vsakem koraku.  

Informiranje veterinarjev o uporabi in delovanju zdravil za uporabo v veterinarski medicini

 


keyboard_arrow_up